Savunma Sanayi Mühendisi Nasıl Olunur?

Savunma Sanayi Mühendisi Nasıl Olunur?

Savunma sanayi mühendisi olabilmek için en önce en az bir yabancı dili iyi bir seviyede biliyor ve konuşabiliyor olmasınız. Sonrasında bu sektörde çalışmak isteyen aday mühendisler bu sektörün gerektirdiklerini yapmalı bu alanın taleplerine yanıt verebilmelidirler. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Bu Sektörün Talepleri Nelerdir?

Öncelikle adayımız kendi çalışmak istediği departmanı belirlemelidir. Yazılım, tasarım, ar-ge, imalat, test, kalite kontrol, entegrasyon, montaj vb. gibi alanlardan hangi alanda çalışmak istiyorsa bunu belirlemeli ve sonrasında o alanın taleplerine yönelik kendini geliştirmelidir. Benim de alanım olan imalat alanında çalışmak isteyen bir aday mühendis kesinlikle imalat bilincine sahip olmalı ve bu alanda kullanılan malzemeleri iyi analiz edip üretim yöntemlerini öğrenmelidir. Sadece imalat bilincine sahip olmak t elbette tek başına yetmez. Bir mühendisin en önemli özelliği aslında çok yönlü olmasıdır. Özellikle de bu sektörde çalışmak isteyen adaylar tasarım programlarını, analiz programlarını, yazılım dilini, elektroniğin temellerini bilmek zorundadır. Bu sektör çok komplike bir sektör olduğu için adaylardan komplike bir bilgi birikimi istenmektedir.

Komplike Mühendis Nedir?


Öncelikli olarak bu sözcüğün Türkçe' de karmaşık anlamına geldiğini bilmeliyiz. Bu sektör bizden karmaşık ve zor olanı istiyor. Bu yüzden bu alanda çalışmak çok zor bir iştir. Çeşitli dalları içinde barındıran bu alan bizden hem tasarım yapmayı hem kodlama yapabilmeyi hem malzeme mekaniği bilgisinin olmasını hem de imalat yöntemleri hakkında bilgimizin olmasını istiyor. Bu alanlardan hiçbiri birbirinden daha önemli veya diğeri daha önemsiz bir alan değildir. Her biri içinde çeşitli zorluklar barındıran alanlardır. Her biri birbiri ile bağlantılıdır. Yazılım olmadan ar-ge yapılamaz ar-ge olmadan tasarım yapılamaz tasarım yapılamadan imalat yapılamaz imalat yapılamadan bir üretim yapılamaz. Bu süreçlerin hepsi birbiri ile bağlantılıdır. Bu alanlarda bu birimlerde çalışmak isteyen adayların tek bir uzmanlık alanınız haricinde diğer birimlerin gerektirdiği temel ögeleri de bilmek zorundadır. Bu sizi diğer her mühendisten bir adım öne çıkaran parametre olacaktır ancak sizden bir mühendis olarak bu alanda beklenen en önemli talep de zorluklara her seferinde çözüm üretip kendinizi her daim geliştirmeye ve öğrenmeye açık olmanızdır.